top of page
Keresés

Minden, amit a gyermek megtakarítás témakörében tudni érdemes

Frissítve: 2021. febr. 24.

Amikor gyermek érkezik a családba, az mindig nagy öröm, ugyanakkor tapasztalatból tudom, hogy rengeteg plusz kiadással is jár egy cseperedő apróság nevelése és támogatása. Hiszen ki ne szeretné mindenből a legjobbat a leféltettebb kincse számára? Nos, e téren kifejezetten igaz az a mondás, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, már ami a dolog pénzügyi részét illeti. Az idő nagyon gyorsan telik, egyik nap még pelenkát vásárolsz neki, de egy pillanat alatt már az óvoda küszöbén álltok vagy az egyetemi felvételire készültök. Pontosan ezért érdemes gondoskodni időben a gyermek megtakarítás elindításáról és biztosítások kötéséről. Megmutatom, miként tudsz félretenni könnyedén a jövő generációja számára.

gyerek megtakarítás biztosítás Gergály János
Gyerek megtakarítás - gondoskodás a jövőről

Milyen kiadások várhatók egy gyermekkel kapcsolatban?


Ha belegondolsz, már a gyermek érkezése is rengeteg kiadással jár, hiszen a szoba berendezése, a babakocsi megvásárlása és az olyan gyorsan kinőtt kis ruhák beszerzése mind megterhelik a családi kasszát. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag nincs megállás, hiszen az iskola, a jogosítvány megszerzése, a továbbtanulás mind olyan mérföldkövek lesznek, amelyek bizony komoly költségeket vonnak maguk után. Ezek finanszírozására lehet tökéletes megoldás a gyermek megtakarítás.A gyermek megtakarítás nem hitel!


Rögtön az elején nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy hitel és megtakarítás között nagy különbség van. Én az utóbbira szeretnék bővebben kitérni. A hitel egy olyan dolog, aminek kamata van és a végén többet fizet vissza az ember, mint amennyit kapott. A havonta fizetendő törlesztő részlet helyett azonban sokkal jobban megéri gyermekekre kötött megtakarításra költeni ugyanezt az összeget. Ennek a kamata ugyanis nem a banknak megy, hanem egyenesen a saját megtakarításhoz plusz hozamként. Vagyis az ilyen típusú biztosítások biztosan nem járnak olyan pénzmozgással, amely elvenne a családi kasszából.

gyerek megtakarítás biztosítás Gergály János
A gyerek megtakarítás nem hitel

Mit érdemes tudni e biztosítások témájával kapcsolatban?


A gyermek biztosítás lényege, hogy az nincs lekötve a gyermek 18 éves koráig, élethosszig tartó szerződést is választhatsz, de10-20 év múlva is megszünteted. Vagyis nem kell várni lejáratig, ha valami miatt szeretnél hozzájutni a félretett összeghez. Ha esetleg nem tudod fizetni a biztosítások összegét, erre is létezik mentőöv. Díjszüneteltetésre és díjcsökkentésre is van lehetőség, hiszen ki tudja, mit hoz az élet, hosszú évek alatt? Így még egy munkahely elvesztése esetén sem kell aggódnod amiatt, hogy elveszik a befizetett pénzed. Míg egy hitel esetében – a biztosítások megkötésével ellentétben - mindez már komoly szankciókkal járhat.


Vagyis ha a legjobbat szeretnéd a gyermekednek és jó lenne időben gondoskodni arról, hogy később semmiben ne szenvedjen hiányt, érdemes minél előbb megkötni a számotokra leginkább ideális megtakarítást. Így egy hatalmas plusszal indulhat el az életben.

33 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page