top of page
Keresés

Milyen az igazán jó gépjármű biztosítás?

Aki gyakran jár autóval vagy a járgánya nélkül el sem tudja képzelni az életét, az tudja a legjobban, milyen apróságon is múlhat egy véletlen baleset vagy koccanás, ugyanakkor mennyi bosszúságot tud okozni egy ilyen kellemetlen esemény. Azonban sokkal kevésbé esik rosszul egy nem megfelelően irányzott tolatás vagy egy komolyabb kár is akkor, ha tudja, a gépjármű biztosítás fedezi az ezzel kapcsolatos költségeket. Mégis melyik a legjobb választás a biztosítások közül? Összegyűjtöttem az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Okosan kell kiválasztani a gépjármű biztosítás típusát
Okosan kell kiválasztani a gépjármű biztosítás típusát

Ha szétnéz a különböző biztosítások között, bizony láthatja, hogy nem nehéz elveszni a széles választékban, hiszen számos különböző csomag és ajánlat létezik. Pontosan ezért érdemes körültekintőnek lenni és mérlegelni a lehetőségeket a gépjármű biztosítás megkötése előtt.Mit tartalmaz az ideális gépjármű biztosítás?


Érdemes olyat választani a széles választékból, amely a kötelező gépjármű felelősség biztosítás mellett a baleseti assistance szolgáltatást is tartalmazza. Így ha esetleg baleset történik, nem kell kétségbe esnie amiatt, hogy mit tegyen, hogyan szállítsa el az autóját vagy kihez vigye javíttatni.

Emellett az ideális gépjármű biztosítás fedezetet nyújt, ha az autó baleset miatt meghibásodik, illetve üzemzavar miatt menetképtelenné válik. Szintén nagyon hasznos, ha van a csomagban biztosítás az autóban ülőkre is, sőt, van olyan opció, amely alapján a poggyászok és a gyerekülés sem maradnak védelem nélkül. A természeti károk mellett kiegészítő elemként választható a csomagba vad- és háziállatkár biztosítás is. Hiszen ha valamilyen állattal találkozik a jármű, az bizony – annak méretétől és egyéb tényezőktől függően – a kocsiban az ütközés során jelentős kár is keletkezhet. Szintén nagyon hasznos kiegészítő elem a kátyúkár biztosítás is, hiszen nem ritka eset, hogy a kocsi kátyúba fut. Különösen ősszel és télen veszélyes ez, amikor a rossz útviszonyok miatt sokkal kevésbé szembetűnő az, ha hiba van az aszfalton.


Mindezek mellett van lehetőség arra, hogy külön biztosítást kössön például a gumiabroncsokra, a keréktárcsákra, a tengelycsonkokra, vagy akár a lengéscsillapítókra is.


Az utóbbi biztosítások abban az esetben nyújtanak védelmet, ha a gépjármű nem balesetből eredő okból hibásodik meg, hanem műszaki gond miatt lép fel üzemzavar.

A biztosítások közül nem egyszerű kiválasztani a megfelelő gépjármű biztosítás típust
A biztosítások közül nem egyszerű kiválasztani a megfelelő gépjármű biztosítás típust

Nem mindegy, ki okozza a balesetet!


Amennyiben több fél is érintett egy balesetben, – legyen az koccanás vagy komolyabb eset – a saját kötelező biztosítása csak az okozott kárt fogja fedezni, ám a saját tulajdonban levő gépjárművet ért kárt nem. Így érdemes Önvédelem biztosítást is kötni, ugyanis így saját kocsiját, utasait és önmagát is a lehető legnagyobb biztonságban tudhatja.Forduljon hozzám bizalommal!


Gépjármű biztosítás kötésénél – bármelyik csomagra is esik a választása - a teljes ügyintézést vállalom, legyen szó az előzmény biztosításának felmondásáról vagy a bónusz áthozásának jóváírásáról. Így nem csak teljes körű biztosítást köthet a lopástól a törésig, de még a dokumentáció is gördülékenyen zajlik majd.8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page