top of page
Keresés

Miért fontos a megtakarítás babáknak?

Amikor egy gyermek megszületik, az bizony rendszerint komoly kiadásokkal jár, hiszen a szoba berendezése, valamint a szükséges holmik megvásárlási bizony kíván némi befektetést a család részéről. Azonban ebben az időszakban kevesen gondolnak arra, hogy létezik olyan megtakarítás babáknak, amely által sokkal biztosabb anyagi háttér mellett nevelhetik fel a gyermeküket és indíthatják majd el a nagybetűs életbe.


Miért jó dolog a megtakarítás babáknak?


Ma már számos olyan gyermek megtakarítás létezik, amelyek mind azt szolgálják, hogy a jövőben egyszerűbbek legyenek a család számára a gyermekkel kapcsolatos megtakarítások. Ahogy a gyerkőc cseperedik, jellemzően úgy nőnek egyenesen arányosan a vele kapcsolatos kiadások is. Hiszen a ruházkodás, az óvoda, az iskola, később pedig különböző tanításon kívüli tevékenységek, a továbbtanulás és a jogosítvány bizony mind pénzbe kerülnek. E felsorolással pedig csupán néhány olyan részét érintettük a mindennapoknak, amelyek jelentősek e szempontból. A megtakarítás babáknak pontosan arra szolgál, hogy ezek finanszírozását egyszerűbbé tegye a szülők számára. Bár még most távolinak tűnhet mindez a kiságynál egy néhány hónapos baba mellett, de az idő gyorsan telik, így érdemes már ilyenkor megfontolni ezt a lehetőséget.


Van mentőöv, ha baj lenne!


Az általunk kínált gyermek megtakarítás számos előnnyel jár a szerződő felek számára, amely többféle mentőövet is kínálat, ha az évek alatt valami baj történne. Az egyik ilyen nagy pozitívum például az, hogy a befizetett összeg nincs lekötve a gyermek 18 éves koráig. Ez azt jelenti, hogy még élethosszig tartó szerződés mellett is megszüntethető a megegyezés akár 10-15 évvel a szerződéskötés után is. Vagyis ha például eljön az idő, hogy be kell fizetni az egyetemi tandíjat, akkor azonnal hozzáférhető az addig összegyűjtött megtakarítás, sőt, tovább gyűjtögethetnek, amíg elérik a következő kitűzött célt. Emellett akkor sem kell kétségbe esnie, ha egy aktuális élethelyzet miatt nem tudja fizetni a szerződésben rögzített összeget, ugyanis ilyen esetben számos mentőöv áll a rendelkezésére. Lehet szüneteltetni a díjfizetést, csökkenthető a havi díj, sőt, díjmentesítés is igényelhető bizonyos esetekben.


Nem mindegy, hogy hitel vagy megtakarítás!


Nagyon sokat összekeverik a két fogalmat, pedig hatalmas különbség van a kettő között, amellyel érdemes tisztában lenni. Hiszen míg a hitel esetében komoly forintokat fizet az ember törlesztő gyanánt egy olyan összegért amit már megkapott, addig egy gyermek megtakarítás esetén a befizetések egy olyan számlán landolnak, amelyet később a szerződő fél vagy gyermeke meg fog kapni.


Vagyis egy megtakarítás babáknak számos előnnyel jár mind a gyermek, mind pedig a szülők számára, így egy új családtag érkezésénél érdemes figyelembe venni az ezzel kapcsolatos lehetőségeket is.


5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page