top of page
Keresés

Gyermek megtakarítás a nyugodt és kiegyensúlyozott jövőért

Amikor megszületik egy gyermek, az maga a csoda. Ráadásul egy életre szóló kihívást, örömöt és szeretetet jelent mindez. Azonban nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy plusz kiadások is járnak az új jövevény érkezésével, ez pedig nem merül ki a babakori szükségletekben. Hiszen az idő rohan, az újszülöttből hamarosan óvodás, majd iskolás lesz, majd eljön a kamaszkor és egy felnőtt ember áll majd előttünk. Ahhoz viszont, hogy minden álma teljesülhessen, érdemes minél előbb előre gondolkozni és élni a gyermek megtakarítás lehetőségével. Lássuk, miről is van szó!


Miért jó döntés a gyermek megtakarítás?


Egy gyermek létezése tulajdonképpen folyamatos kiadást jelent, hiszen már önmagában a kicsi érkezésére mindennek készen kell állnia. A szoba berendezése, a babakocsi megvásárlása és az olyan gyorsan kinőtt kis ruhák beszerzése pedig mind megterheli a családi kasszát. Később pedig a az iskolák, a különórák, a jogosítvány megszerzése, a továbbtanulás mind olyan mérföldkövek lesznek, amelyek bizony komoly költségeket vonnak maguk után. Mindezekre remek megoldást jelent a gyermek megtakarítás. Hangsúlyozandó, hogy bár sokan összekeverik a hitelt és a megtakarítást, ám hatalmas különbség van a két dolog között. A hitel egy olyan dolog, aminek kamata van és a végén többet fizet vissza az ember, mint amennyit kapott. A havonta fizetendő törlesztőrészlet helyett azonban sokkal jobban megéri gyermekekre kötött megtakarításra költeni ugyanezt az összeget. Ennek a kamata ugyanis nem a banknak megy, hanem egyenesen a saját megtakarításhoz plusz hozamként. Vagyis tulajdonképpen nem vesz el a családi kasszából.


Biztosítások, amelyek nem hagynak cserben


Bár sokféle típus létezik a biztosítások világában, a gyermek megtakarítás kapcsán fontos tudni, hogy nagyon sokféle könnyítés és mentőöv létezik, amelyeket az évek során ki lehet használni, ha váratlan helyzetbe kerülnénk. Jó tudni például, hogy a szóban fogó összeg nincs lekötve a gyermek 18 éves koráig, élethosszig tartó szerződést is választhatsz, de 10-20 év múlva is megszünteted. Vagyis nem kell várni lejáratig, ha valami miatt szeretnél hozzájutni a félretett összeghez. Ha esetleg nem tudod fizetni a biztosítások összegét, erre is létezik mentőöv. Díjszüneteltetésre és díjcsökkentésre is van lehetőség, hiszen ki tudja, mit hoz az élet, hosszú évek alatt? Így még egy munkahely elvesztése esetén sem kell aggódnod amiatt, hogy elveszik a befizetett pénzed. Míg egy hitel esetében mindez már komoly szankciókkal járhat.


Vagyis nem kérdés az, hogy hogy számos olyan komoly előnnyel rendelkezik a gyermek megtakarítás, amely hosszú távon az egész család előnyére válik. Hiszen nincs annál nagyobb öröm, mint amikor láthatjuk gyermekeink sikerét.


3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page