top of page
Keresés

A Generali gyermek megtakarítás a gyermeked jövőjét jelentheti!

Egy szülő számára a gyermek mindig gyermek marad, függetlenül attól, hogy mennyi idős, hol él és mivel foglalkozik, miután felcseperedett. Ahhoz azonban, hogy könnyebb legyen a dolga, amikor szeretne lassan önállósodni vagy kirepülni a családi fészekből, nem árt, ha van számára egy kis alap, amely segítségével sokkal könnyebben boldogulhat majd a nagybetűs életben. Legyen szó továbbtanulásról, a jogosítvány megszerzéséről vagy egyéb fontos, ám költséges dologról, mindezekre a Generali gyermek megtakarítás lehet a megoldás.


generali gyermek megtakarítás, gyermek megtakarítás

A gyermek megtakarítás nem hitel!


Bár sokan hajlamosan összemosni a két fogalmat, nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy hitel és a gyermek megtakarítás között óriási különbség van. A hitel egy olyan dolog, aminek kamata van és a végén többet fizet vissza az ember, mint amennyit annak idején kapott. A havonta fizetendő törlesztő részlet helyett azonban sokkal jobban megéri gyermekekre kötött megtakarításra költeni ugyanezt az összeget. Ennek a kamata ugyanis nem a banknak megy, hanem egyenesen a saját megtakarításhoz plusz hozamként. Vagyis egy Generali gyermek megtakarítás nem jár olyan pénzmozgással, amely elvenne a családi kasszából, hiszen minden egyes befizetett forint annak jogos tulajdonosánál landol majd.Mit jelent pontosan a gyermek megtakarítás?


A Generali gyermek megtakarítás lényege, hogy a befizetett összeg nincs lekötve a gyermek 18 éves koráig, ráadásul az, hogy milyen futamidőt választasz, az csak rajtad múlik. Élethosszig tartó szerződést is választhatsz, de azt pár év múlva is gond nélkül megszüntetheted. Vagyis nem kell várni lejáratig, ha valami miatt szeretnél hozzájutni a félretett összeghez. Sőt, ha esetleg valami miatt nem tudod fizetni a biztosítások összegét, erre is létezik mentőöv. Díjszüneteltetésre és díjcsökkentésre is van lehetőség, hiszen azt senki sem tudhatja, mit hoz majd az élet évek, évtizedek múlva. Ennek a konstrukciónak köszönhetően még egy munkahely elvesztése esetén sem kell aggódnod amiatt, hogy esetleg nem jutsz hozzá a befizetett pénzedhez. Ám egy hitel esetében – a biztosítások megkötésével ellentétben mindez már komoly szankciókkal járhat.

generali gyermek megtakarítás, gyermek megtakarítás

Vagyis ha a legjobbat szeretnéd a gyermekednek és jó lenne időben gondoskodni arról, hogy később semmiben ne szenvedjen hiányt, érdemes minél előbb megkötni a számotokra leginkább ideális gyermek megtakarítást. Így egy hatalmas plusszal indulhat el az életben.


Hidd el, az évek nagyon gyorsan elröppennek. Még úgy tűnhet, hogy nemrég született és vittétek haza a kórházból, de a következő pillanatban már totyog, óvodába készül, iskolába megy és néhány „pillanattal” később már egy felnőtt ember áll előtted, tele tervekkel és álmokkal. Ha pedig egy szülő hozzá tud járulni mindezek teljesüléséhez, az a legnagyobb boldogság a világon.

19 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page