top of page
Keresés

3 dolog, ami miatt jó döntés a gyermek megtakarítás

Egy gyermek érkezése a családba bizony gyökeresen megváltoztatja az ember életét számos szempontból. Hiszen egy kisbaba, egy kisgyermek, később pedig egy nagyfiú és egy nagylány nevelése és támogatása is számos kiadással jár. Az idő bizony igen gyorsan telik, az újszülöttből hamar óvodás lesz, nem sokkal később pedig már a suliba kíséred be vagy az egyetemi felvételinél izgulsz vele. Pontosan ezért érdemes gondoskodni időben a gyermek megtakarítás elindításáról és biztosítások kötéséről. Megmutatom, miként tudsz félretenni könnyedén a Generali gyermekjövő segítségével.


1. Folyamatos kiadásokat jelent a gyerekvállalás


Valójában onnantól kezdve elindul a kiadásokkal kapcsolatos lavina, hogy pozitív lesz a terhességi teszt. Hiszen a kicsi érkezésére mindennek készen kell állnia, a szoba berendezése, a babakocsi megvásárlása és az olyan gyorsan kinőtt kis ruhák beszerzése pedig mind megterheli a családi kasszát. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag nincs megállás, hiszen az iskola, a jogosítvány megszerzése, a továbbtanulás mind olyan mérföldkövek lesznek, amelyek bizony komoly költségeket vonnak maguk után. Erre lehet tökéletes megoldás a gyermek megtakarítás.


2. Szó sincs hitelről a gyermek megtakarítás terén, minden kifizetett forint a tied marad!


Nagyon lényeges, mert bár nagyon sokan összekeverik a hitelt és a megtakarítást, ám hatalmas különbség van a két dolog között. A hitel egy olyan dolog, aminek kamata van és a végén többet fizet vissza az ember, mint amennyit kapott. A havonta fizetendő törlesztőrészlet helyett azonban sokkal jobban megéri gyermekekre kötött megtakarításra költeni ugyanezt az összeget. Ennek a kamata ugyanis nem a banknak megy, hanem egyenesen a saját megtakarításhoz plusz hozamként. Vagyis az olyan típusú gyermek megtakarítás mint a Generali gyermekjövő, biztosan nem járn olyan pénzmozgással, amely elvenne a családi kasszából.


3. Mentőövek és könnyítések a szerződésben


A gyermek megtakarítás kapcsán fontos tudni, hogy nagyon sokféle könnyítés és mentőöv létezik, amelyeket az évek során ki lehet használni, ha váratlan helyzetbe kerülnénk. Az egyik fontos tudnivaló a Generali gyermekjövő kapcsán, hogy az nincs lekötve a gyermek 18 éves koráig, élethosszig tartó szerződést is választhatsz, de 10-20 év múlva is megszünteted. Vagyis nem kell várni lejáratig, ha valami miatt szeretnél hozzájutni a félretett összeghez. Ha esetleg nem tudod fizetni a biztosítások összegét, erre is létezik mentőöv. Díjszüneteltetésre és díjcsökkentésre is van lehetőség, hiszen ki tudja, mit hoz az élet, hosszú évek alatt? Így még egy munkahely elvesztése esetén sem kell aggódnod amiatt, hogy elveszik a befizetett pénzed. Míg egy hitel esetében mindez már komoly szankciókkal járhat.


A fentiek alapján egyértelműen kiderül, hogy számos komoly előnnyel rendelkezik a gyermek megtakarítás. Vagyis ha a legjobbat szeretnéd a gyermekednek és jó lenne időben gondoskodni arról, hogy később semmiben ne szenvedjen hiányt, érdemes minél előbb gondoskodni a Generali gyermekjövőről.


7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page