top of page

Felelősség és jogvédelembiztosítás            

Tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységre

Szolgálatásaink:

 

Kötelező felelősségbiztosítás építéstervezői és kivitelezői tevékenységhez.

Mikor kötelező megkötni?

 -  Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetében a következőkre kötelező felelősségbiztosítást kötni:

    - Az olyan károkra, amelyek az építész vagy más szakági tervező által vállalt tervezési és tervezői művezetői tevékenység során keletkeznek.

    - Az olyan károkra, amelyek a fővállalkozói kivitelező által vállalt építőipari kivitelezési tevékenység során keletkeznek.

   - A felelősségbiztosítási kötelezettségét teljesítheti projektenként vagy keretjelleggel, határozatlan idejű szerződés formájában is.

    - A tervezőnek legkésőbb a tervezési szerződés megkötésekor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással, és a szerződésnek fenn kell állnia az elektronikus építési főnapló megnyitását követő 2 évig.

   -  A fővállalkozó kivitelezőnek legkésőbb a munkaterület átadásakor rendelkeznie kell felelősségbiztosítással, és a szerződésnek fenn kell állnia legalább a lakóépület teljes műszaki átadás-átvételének lezárásáig.

További szolgáltatásaink

Általános felelősség biztosítás:

 

- Tevékenységi

-Szolgáltatói  

-Munkáltatói Termékfelelősség-biztosítás   

-Környezetszennyezési

 

Szakmai felelősségbiztosítás:

 

-Építészeti és műszaki tervezés

-Vagyonvédelmi vállalkozások 

-Állat-egészségügyi tevékenység 

-Egészségügyi és szociális tevékenység

-Vezető tisztségviselők és  felügyelőbizottsági tagok

-Könyvvizsgálók, adótanácsadók, könyvelők             

Consultation
Judge with a Book

Felelősség és jogvédelembiztosítás

Generali Kollektív csoportos jogvédelmi és munkavállalói felelősségbiztosítás:

 

Fejezze ki megbecsülését, és nyújtson anyagi és jogi segítséget munkavállalóinak (vagy szakszervezete tagjainak) a Generali Kollektív biztosítással. Ez a biztosítási forma anyagi és jogi segítséget nyújt, ha őket munkavégzéssel kapcsolatos jogi érdeksérelem éri, illetve ha munkavégzésük során kárt okoznak.

 • A kollektív biztosítással cége/szakszervezet kifejezi a munkavállalók iránti elkötelezettségét, gondoskodását.

 • Rugalmas konstrukció, munkavállalói igényekhez és tevékenységi körhöz igazított fedezet és díj.

 • A jogvédelmi, illetve a munkavállalói felelősségbiztosítás együtt és külön is megköthető.

 • Kedvező díjak: A nagyobb létszám és a testre szabható fedezet miatt az egyénileg köthető szerződéseknél kedvezőbb díjat kínál a Generali Kollektív.

 • Generali Juris biztosítás alapdíjából 10% kedvezményt nyújtunk a Generali Kollektív biztosítottjainak 

 • gondatlanságból valamilyen (például közlekedési) szabálysértést vagy bűncselekményt követnek el.

 • személyiségi jogaik (például a munkahelyen vagy közösségi médiában) sérülnek,

 • csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatásukat vagy

 • ha valamilyen jogi kérdésben tanácsra lenne szükségük 

Munkavállalói felelősségbiztosítás – hol és hogyan segíthet?
Munkaadóként Ön biztos abban, hogy munkavállalói képesek kifizetni azt a kárt, amelyet cégének okozhatnak? Szakszervezeti vezetőként szeretne olyan védelmet nyújtani a tagoknak, amely a biztosítási szerződésben megállapított mértékben átvállalja a munkáltatónak okozott kár megfizetését?
  
Amennyiben munkavállalója vagy a szakszervezet tagja munkavégzés során a munkáltatónak kárt okoz, akkor a munkajog szabályai szerint munkáltatójával szemben akár az okozott kár teljes mértékéig felelősséggel tartozhat. A Generali Kollektívvel a biztosítási szerződésben megállapított mértékben mentesítjük a károkozót a kár megtérítése alól.

Felelősség és jogvédelembiztosítás

Milyen esetben segítettünk már ügyfeleinknek?

Jogvédelmi szolgáltatást  nyújtottunk például az alábbi esetekben:

 • buszvezető biztosítottunkat egy utas mások jelenlétében szidalmazta és testileg bántalmazta, így könnyű testi sértést szenvedett. Képviseletében feljelentéssel éltünk, valamint személyiségi jogainak megsértése miatt sérelemdíjat követelünk.

 • a biztosítottunk a munkáltató telephelyéről történő kihajtás során figyelmetlenségből nem észlelte a járdán közlekedő gyalogost, így az 8 napon túl gyógyuló személyi sérülést szenvedett. A biztosítottunkkal szemben indult büntetőeljárásban, illetve közvetítői eljárásban sikerrel védtük érdekeit.

 • a logisztikai munkatársként dolgozó biztosítottunkra ráborultak fém alkatrészeket tartalmazó dobozok, így súlyos nyaki gerinc és vállsérülést sérülést szenvedett, mely maradandó egészségkárosodáshoz vezetett. A munkabalesetre tekintettel a munkáltatóval szemben, valamint a maradandó egészségkárosodás mértékét alacsonyabb összegben meghatározó TB határozattal szemben bírósági eljárásban védtük az érdekeit.

 • a biztosítottunk lakást kívánt lízingelni, amely szerződés biztosítékául foglaló átadására köteles. A biztosított a lízingbeadó pénzintézet formanyomtatványairól, az általános szerződési feltételekről, valamint a foglaló jogi természetéről kért felvilágosítást, melyet az általános jogi tanácsadás szolgáltatásunk keretében ingatlan szakjogász ügyvédünk nyújtott számára.

Megtérítettük az okozott kárt például amikor:

 • a targoncásként dolgozó biztosítottunk nem megfelelően rögzítette az árut a raklapra, ami leborult, és az áru jelentősen megsérült;

 • sebész biztosítottunk törlőkendőt hagyott a betegben a műtét során. Az orvosi műhiba miatt a károsult kártérítési igényt érvényesített a kórházzal szemben, az intézmény pedig megtérítési igénnyel élt az orvossal szemben.

 • boltvezető munkakört betöltő biztosítottunk az időközönként jelentkező áramkimaradás elhárítása érdekében nem tette meg a szükséges intézkedéseket, és ezért az árukészlet egy része megromlott. Az okozott kárt megtérítettük.

Legal Handshake

Kérjen árajánlatot Felelősség és jogvédelembiztosításra!

arrow&v
arrow&v
arrow&v
Felelőség és jogvédelem
bottom of page